Clementsen og Co

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Temadage

E-mail Print PDF

Temadage i 2010

Bemærk NYT: temadage og udviklingsgrupper!

Temadage

 

Om at sætte grænser!

Temadagene om grænser er en fortsættelse af sidste års temadage.
Nærmere information om indhold tid og sted følger.

 

 

Temadage 2009: "Hvor går grænsen". 1.-3. oktober 2009

 

Udviklingsgrupper

Vi har fået mange opfordringer til at lave fortsættelsen på "Karriere og Kunsten at Lykkes". Det sker nu i form af udviklingsgrupper. Udviklingsgrupperne har afsæt i temadagene. Man binder sig for 5 gange og mødes fra torsdag aften kl. 18 til fredag kl. 17.00. Det er uden overnatning, men overnatning kan arrangeres.

Tilmelding: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Tidligere års temadage:

Temadage i 2007

"LIV, DØD OG KÆRLIGHED"

Omdrejningspunktet for temadagene i 2007, bliver de eksistentielle spørgsmål. Hvordan kommer livet til udfoldelse og hvordan er det lige med kærligheden? Hvilken rolle spiller døden for livet?
Som på temadagene de tidligere år, tager vi udgangspunkt i de enkelte deltageres egne problemstillinger og undersøger, hvor livet sættes i stå og hvordan det kan komme til at flyde mere frit.

I 2006 var overskriften:
"FØLELSERNES DANS"
"Hvem bestemmer?" Deltagerne undersøger, hvad der styrer indeni. De afdækker den indre styring og arbejder med andre måder at styre på. Hvordan får man en mere hensigtsmæssig måde at håndtere følelser som frygt, sorg, vrede og glæde. Formålet er at styrke evnen til at håndtere følelser hensigtsmæssigt, at kunne rumme egne og andres følelser og derved forbedre kontakt og kommunikation.
Der arbejdes med de 4 grundfølelser, sorg, glæde, vrede, frygt. Deltagerne får indsigt i, hvilke følelser, de selv er styret af.

  • Hvad skal der til for at rumme følelser og lade dem komme til udtryk på en hensigtsmæssig måde?
  • Er der positive og negative følelser?
  • Hvordan bliver jeg bedre til at styre mine følelser uden at undertrykke dem?

De var gode livfulde dage, der gav læring og oplevelser

Sorgen som livseliksir, var to temadage, afholdt i efteråret 2005. Dagene blev til på baggrund af, at vi oplever, at mange viger tilbage fra at mærke den smerte tabet rummer. En smerte, der i virkeligheden er en renselse, der giver energi til at være i livet og øger evnen til at knytte os nært til andre. Vi oplever, at mange, netop for at undgå smerten, holder afstand og ikke tør nærværet og den dybe tilknytning, som vi alle længes efter. Vi har erfaret at rigtig mange mennesker, søger at undgå sorgen Efterårets temadage handlede om sorg som udvikling, om sorgprocesser og sorgbearbejdning. Sorgen er den livseliksir, der renser og udvikler os, når vi har været udsat for tab. Evnen til at sørge er også evnen til at være inderlig og nærværende i livet.
Deltagerne arbejdede med egne tab og tabsprocesser. med at turde betale 'kærlighedens pris'!

Temadagene gjorde stort indtryk på deltagerne - og havde en virkning, der gør, at vi, på et endnu ikke fastsat tidspunkt, gentager temadagene.